Een simpel gerecht waar iedereen van mee kan eten en waar de oven bijna al het werk doet, wie wil dat nou niet? Dit recept is genoeg voor 4 tot 6 personen en klaar in drie kwartier.
Ingrediënten (voor 4 – 6 personen):
- 4 plakjes diepvries hartige taartdeeg Koopmans
- 4 eieren
- 200 gram crème fraîche
- 75 gram geraspte kaas
- 1 bosuitje
- 0,5 prei
- 100 gram gerookte zalm
- Kruiden naar smaak (wij gebruiken peper, zout en knoflookpoeder)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Vet de taartvorm in en ontdooi de deegplakjes
- Verdeel het deeg gelijkmatig over de quichevorm en prik gaatjes in de bodem
- Mix de eieren met de kaas, crème fraîche, peper en zout
- Snijd de bos ui en prei in fijne ringen
- Verdeel over de bodem de prei, zalm en bos ui
- Giet het eimengsel eroverheen en schep voorzichtig de vulling om zodat alles gelijkmatig is verdeeld (pas op dat je de bodem niet kapot prikt)
- Bak de quiche 30 tot 35 minuten in de oven
Voedingswaarden (per portie, 1/4 taart):
Eiwit: 20,5 gram
Energie: 579 Kcal
Vet: 46,7 gram
Koolhydraten: 18,4 gram
Vezels: 1,2 gram
Zout: 2 gram