Pasta met gehaktballen uit de slowcooker
Schat, ik ben laat thuis ivm die afspraak.
Mam, ik moet vroeg weg dus op tijd eten.
Mam, ik ben later thuis maar wil dan graag direct eten!
Oke, en ik heb zelf ook nog een afspraak aan het eind van de middag. Dus….wat eten we?
Pasta met gehaktballen uit de slowcooker! Heel snel klaar, je hebt er geen omkijken naar en iedereen kan (dankzij de warmhoudfunctie van de slowcooker) eten pakken wanneer ze willen. Met deze pasta is het wel zo dat je moet uitkijken dat je niet als laatste eet…of de pan is leeg of alle ballen zijn verdwenen
Ingrediënten voor 4-6 personen (grote eters):
- 1 kilo half-om-half gehakt (door wat vettiger gehakt te nemen blijft dit vlees lekker zacht en mals)
- 1 fles passata
- 500 gram tomaten OF 500 gepelde tomaten uit blik
- 2 prei
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 paprika
- blokje bouillon
- 2 eieren
- gehaktkruiden
- 350 gram volkoren macaroni
Bereiding:
- Hussel een grote fles passata (gezeefde tomaten) met een stel verse tomaten (of gepelde tomaten uit blik) door elkaar in de slowcooker.
- Doe er vers gesneden groente bij. Wij hadden nog in huis: uien, paprika en 2 preitjes en 2 tenen knoflook, maar gooi er vooral door wat je lekker vindt.
- Doe er een blokje bouillon bij.
- Kneed een kilo h-o-h gehakt met 2 eieren en kruiden naar smaak.
- Maak daar mooie ballen van en schep deze heel voorzichtig door de tomaten/groente prut zodat de ballen niet kapot gaan.
- Zet de timer op 5 à 6 uur en laat maar lekker pruttelen. De ballen worden dan stevig maar zó mals!
- Na die tijd doe je de pasta erbij (macaroni omdat die lekker klein is en makkelijker er doorheen gaat) en laat dat nog een half uur samen pruttelen.
- Dan op de warmhoudstand en opscheppen als je zin hebt! Lekker met geraspte kaas en een frisse salade.
Voedingswaarden per persoon (uitgaande van 6 porties):
Eiwitten: 45,5 gram
Energie: 804 Kcal
Vet: 39,3 gram
Koolhydraten: 47 gram
Vezels: 7 gram
Zout: 2.2 gram