Wrap met spinazie en zalm
Deze wrap beleggen we met gewokte spinazie en warme zalm snippers. Hij is heerlijk als diner of voor de lunch, maar in stukken gesneden doet hij het ook goed op de borrelplank. De spinazie bakken we met lente ui, knoflook, peper en zout. De zalm houden we neutraal en kruiden we alleen met wat peper en zout.
Ingrediënten (voor 1 wrap):
- 100 gram spinazie
- 1 lente ui
- 1 teentje knoflook
- 50 gram zalmfilet zonder huid
- 1 wrap (wij gebruikten voor dit recept een bieten wrap gebruikt, maar dit is ook lekker met een spinaziewrap of een Smart wrap met extra eiwitten)
- Scheutje olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Snijd de lente ui en de knoflook klein.
- Bak de lente ui en de knoflook even aan in de olie, voeg geleidelijk aan de spinazie toe en laat slinken.
- Bak de zalmfilet in een pan met een beetje olie en zout en peper naar smaak.
- Knijp de spinazie goed uit om onnodig vochtige wraps te voorkomen.
- Leg de gare zalm op een bordje of snijplank en trek met twee vorken de zalm voorzichtig uit elkaar tot snippers.
- Verwarm de wrap volgens de verpakking en beleg met de spinazie en zalm en rol stevig op.
- Serveer de wrap warm.
Extra: je kunt ook wat pijnboompitten erbij doen voor een wat knappiger effect.
Snij de wrap in plakken van zo’n 2 à 3 centimeter en prik er een cocktail prikker in. De stukken wraps doen het goed op de borrelplank, ook als ze wat afgekoeld zijn.
Voedingswaarden (voor 1 wrap):
Eiwitten: 22,9 gram
Energie: 374,6 Kcal
Vet: 12,8 gram
Koolhydraten: 38,8 gram
Vezels: 4,5 gram
Zout: 1,2 gram
Nieuwe recepten in je mailbox ontvangen?