Wrap met kipfilet en pesto
Dit is echt zo’n gerecht dat je prima kunt voorbereiden, makkelijk mee te nemen is én wat eigenlijk iedereen wel lekker vindt. Ik (Esmee, ook wel bekend als miss wrap) ben echt gek op wraps en eet ze het liefst elke dag en dit is zeker een recept dat ik vaker ga maken.
Ideaal als makkelijke lunch mee naar school of voor een snel eiwitrijk diner. Vandaag hebben wij geëxperimenteerd met bietenwraps. Nou zijn wij geen fan van biet en waren we redelijk sceptisch, maar we waren blij verrast. De bietensmaak is enorm subtiel en werkt heel goed met de pesto. De biet variant is niet altijd verkrijgbaar bij de Albert Heijn, maar de wortel en paprika-chili variant meestal wel. Deze kun je ook prima gebruiken voor dit gerecht.
Ingrediënten (voor 1 wrap):
- 1 kipfilet (à 100 gram)
- 1 eetlepel pesto (zelfgemaakt of kant en klaar)
- 1 tortilla ( wij hebben de bieten versie gebruikt van NoFairytales)
- 15 gram sla
- 5 gram pijnboompitten
- 5 gram Parmezaanse kaas
Bereiding:
- Gril de kipfilet in een grillpan met peper en zout.
- Verwarm de wrap volgens de instructies op de verpakking.
- Besmeer de wrap met de pesto en beleg met de sla, de kipfilet, de Parmezaan en de pijnboompitten.
Neem je ‘m mee in de lunchtrommel? Laat de kip dan eerst afkoelen voordat je ‘m inpakt, anders wordt de wrap zompig.
Snij ‘m in plakjes voor op de borrelplank. Leuk om verschillende smaken en dus kleuren wraps te gebruiken voor op de borrelplank.
Voedingswaarden (voor 1 wrap):
Eiwitten: 41,5 gram
Energie: 677,4 Kcal
Vet: 18,4 gram
Koolhydraten: 27,2 gram
Vezels: 4,7 gram
Zout: 3,5 gram