Knapperige wafel met kip, tomaat en feta
Als alternatief voor de wrap eten we vaak een knapperige gepofte wafel. Het voordeel van deze wafels is de vulling er goed op/in blijft liggen, ze heerlijk knapperig zijn én ook nog eens lekker. Wij gebruikten voor dit recept dezelfde ingrediënten als voor de zomerse wrap. Deze topper is ook nog een rijk aan eiwitten, maar liefst 49,7 gram!
Ingrediënten:
- 1 AH gepofte wafel naturel (de volkoren variant is ook erg lekker maar bij onze AH vaak niet te koop)
- 20 gram tomaten hummus
- 25 gram komkommer in plakjes
- 120 gram kipfilet (ongeveer een filet)
- 15 gram feta
- 25 gram zongedroogde tomaat
- 30 gram ijsbergsla
- Snuf peper en zout
- Boter om de kipfilet in te bakken
- 1 eetlepel Go-Tan Chilli sauce sweet
Bereiding:
Kruid de kipfilet met peper, zout en eventueel wat mediterrane kruiden en bak deze in de pan gaar met een beetje boter.
Snijd de komkommer in dunne plakjes, de feta in blokjes en de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
Besmeer de wafel met de tomaten hummus en beleg vervolgens met de rest van de ingrediënten. Tot slot wat Sweet chili saus er naar smaak over.
Direct eten, want anders wordt de wafel taai.
Tip voor onderweg: neem alle ingrediënten bij elkaar mee in een (tupperware)doosje en de wafels in de verpakking. Direct smeren, eten en moet je zien hoe jaloers je collega’s zijn!
Voedingswaarden:
Eiwit: 49,7 gram
Energie: 568 Kcal
Vet: 17,6 gram
Koolhydraten: 49,6 gram
Vezels: 5,9 gram
Zout: 4,6 gram