Esmee’s Oosterse noedels

Esmee’s Oosterse noedels

Bereidingstijd: 15 minuten. Goed voor 49 gram eiwitten per persoon.

Ingrediënten (1 persoon):

  • 100 gram ei noedels
  • 1 kipfilet (120 gram)
  • 50 gram taugé
  • halve theelepel gemberpoeder
  • 1 ei
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 teentje knoflook
  • een halve rode peper
  • zout en peper
  • 25 gram cashewnoten voor garnering
  • 10 gram kroepoek voor garnering

Bereiding:

  1. Kook de noedels volgens de verpakking.
  2. Meng de sojasaus, de olijfolie en de ketjap met de fijngehakte knoflook en rode peper (zonder zaadjes) en de gemberpoeder. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Snijd de kip in blokjes (2 bij 2 cm) en meng deze door de marinade. Laat de kip een paar minuten marineren.
  4. Bak de kip (zonder extra boter of olie). Voeg in de laatste minuut de taugé erbij en bak deze nog even mee.
  5. Meng de noedels met de kip en taugé.
  6. Bak een spiegelei en leg deze op de de schaal met Oosterse noedels.
  7. Serveer kroepoek en cashew nootjes erbij.

Voedingswaarden:

Eiwit: 49 gram
Energie: 883 Kcal
Vet: 44 gram
Koolhydraten: 70,7 gram
Vezels: 3,4 gram
Zout: 3 gram

Nieuwe recepten in je mailbox ontvangen?
eiwitrijkkipnoedelsnoodles
Comments (0)
Add Comment