Esmee’s Oosterse noedels
Bereidingstijd: 15 minuten. Goed voor 49 gram eiwitten per persoon.
Ingrediënten (1 persoon):
- 100 gram ei noedels
- 1 kipfilet (120 gram)
- 50 gram taugé
- halve theelepel gemberpoeder
- 1 ei
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels ketjap
- 1 teentje knoflook
- een halve rode peper
- zout en peper
- 25 gram cashewnoten voor garnering
- 10 gram kroepoek voor garnering
Bereiding:
- Kook de noedels volgens de verpakking.
- Meng de sojasaus, de olijfolie en de ketjap met de fijngehakte knoflook en rode peper (zonder zaadjes) en de gemberpoeder. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Snijd de kip in blokjes (2 bij 2 cm) en meng deze door de marinade. Laat de kip een paar minuten marineren.
- Bak de kip (zonder extra boter of olie). Voeg in de laatste minuut de taugé erbij en bak deze nog even mee.
- Meng de noedels met de kip en taugé.
- Bak een spiegelei en leg deze op de de schaal met Oosterse noedels.
- Serveer kroepoek en cashew nootjes erbij.
Voedingswaarden:
Eiwit: 49 gram
Energie: 883 Kcal
Vet: 44 gram
Koolhydraten: 70,7 gram
Vezels: 3,4 gram
Zout: 3 gram
Nieuwe recepten in je mailbox ontvangen?