Eieren en wat restjes lekkers uit de koelkast tover je met gemak om tot een heerlijke omelet. Wij hadden gerookte kipfiletflakes en aubergines over en maakten deze ‘Aubergine kip omelet. Lekker voor de lunch of als diner. Afhankelijk hoe groot de eters zijn, geschikt voor 2 of 4 porties. Klaar in 20-25 minuten.
Ingrediënten (voor 2 – 4 personen):
- 6 middelgrote eieren
- 2 aubergines
- 300 gram gerookte kipfiletflakes
- 25-50 gram eikenblad slamelange
- Ter decoratie gebruikt: Biet julienne
- 4 bruine pistoletjes (afbak)
- naar smaak: zout en peper
Bereiding:
- Snijd de aubergines in blokjes van ongeveer 1 centimeter.
- Bak de aubergines in een beetje boter of olie in 8-10 minuten zacht.
- Voeg de kipfletflakes toe aan de aubergines met wat peper en zout en roer het door elkaar.
- Kluts ondertussen de eieren los en giet dit mengsel over de aubergines met kipfilet. Doe de deksel op de pan en laat de eieren in ongeveer 10 minuten stollen.
- Bak ondertussen de pistolets af en snijdt ze open of in dikke plakken.
- Leg op een bord (of op de pistolets) wat eikenblad sla met daarop wat biet julienne. Niet alleen omdat het lekker is maar ook omdat de kleuren van je bord afspetteren!
- Leg de omelet op je bord en de pistolets er apart bij.
Voedingswaarden (per pistolet):
Eiwit: 39,2 gram
Energie: 392 Kcal
Vet: 10,7 gram
Koolhydraten: 31,7 gram
Vezels: 5,8 gram
Zout: 2 gram